Explozie într-un hotel din centrul Havanei: Cel puţin 4 persoane decedate

O explozie puternică s-a produs vineri într-un cunoscut hotel din centrul Havanei, distrugând câteva erale pe partea laterală a clădirii. Cel puţin patru atru persoane au murit, au anunţat martorii şi presa de stat cubaneză, citată de Reuters.

297 afișări
Imaginea articolului Explozie într-un hotel din centrul Havanei: Cel puţin 4 persoane decedate

Sursa foto: AP

Preşedintele Miguel Diaz-Canel a vorbit de la locul dezastrului la televiziunea cubaneză şi a declarat că explozia de la Hotelul Saratoga nu a fost provocată de o bombă. Preşedintele a adăugat că o scurgere de gaz pare a fi cea mai probabilă cauză.

Televiziunea de stat cubaneză a declarat că explozia s-a soldat cu patru morţi şi mai mulţi răniţi.

Fotografiile din Granma, cotidianul oficial al Partidului Comunist, au arătat imagini ale hotelului cu mai multe etaje, cu pereţii aparent aruncaţi în aer.

Un martor Reuters a văzut fum şi flăcări ieşind din clădire. Poliţia şi echipele de salvare s-au adunat în zonă, izolând punctele cheie şi clădirile din apropiere, inclusiv clădirea istorică Capitolio.

Hotelul în stil neoclasic a fost reabilitat de o companie britanică după căderea Uniunii Sovietice şi a fost considerat timp de mai mulţi ani locul unde se duceau oficialii guvernamentali şi celebrităţile în vizită. Recent, îşi pierduse o parte din strălucire odată cu deschiderea unor noi hoteluri în Havana, dar era în continuare o locaţie de cinci stele.

Hotelul fusese pregătit pentru o redeschidere post-pandemie în patru zile, potrivit paginii oficiale de Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
explozie,
mort,
hotel

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici