Explozie într-un oraş din Ţara Bascilor, soldată cu rănirea a şapte poliţişti

O explozie produsă joi în oraşul Bilbao din Ţara Bascilor, în nordul Spaniei, s-a soldat cu rănirea a şapte poliţişti, a anunţat poliţia.

14 afișări
Imaginea articolului Explozie într-un oraş din Ţara Bascilor, soldată cu rănirea a şapte poliţişti

Explozie într-un oraş din Ţara Bascilor, soldată cu rănirea a doi poliţişti (Imagine: Mediafax Foto)

Anterior, o purtătoare de cuvânt a poliţiei precizase că trei poliţişti au fost răniţi în explozie.

Bomba era ascunsă într-o geantă şi a fost plasată în apropierea unui sediu al Partidului Socialist aflat la guvernare în Spania, din cartierul La Pena al oraşului Bilbao. Poliţiştii răniţi creaseră un perimetru de securitate în zonă, în urma unui telefon de avertizare al organizaţiei separatiste ETA.

Dispozitivul a explodat la ora locală 06.00 (07.00, ora României), la o jumătate de oră după ce un anonim a anunţat plasarea bombei şi a revendicat atacul în numele ETA, a precizat purtătoarea de cuvânt a poliţiei.

Câţiva dintre poliţişti au suferit traume acustice din cauza deflagraţiei, iar altul a fost rănit după ce a căzut, a adăugat ea. Alţii au suferit răni uşoare cauzate de geamurile sparte de deflagraţie, care a provocat pagube considerabile sediului Partidului Socialist, a declarat un alt purtător de cuvânt.

ETA a ucis peste 800 de persoane în patru decenii de luptă armată pentru independenţa Ţării Bascilor faţă de Spania şi Franţa.

Ultimul atac fatal al grupării a fost la 7 martie, când, cu două zile înaintea alegerilor generale, a împuşcat mortal un fost consilier al Partidului Socialist din oraşul basc Mondragon. ETA a revendicat asasinatul la 1 aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici