Explozii pe podul care leagă peninsula Crimeea de Rusia. Două persoane au murit, traficul este oprit

Traficul pe podul cheie care leagă Crimeea de partea continentală a Rusiei a fost întrerupt pe fondul unor rapoarte de explozii.

2618 afișări
Imaginea articolului Explozii pe podul care leagă peninsula Crimeea de Rusia. Două persoane au murit, traficul este oprit

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Ministerul Sănătăţii din regiunea rusă Krasnodar, care se află la capătul estic al podului, a declarat că două persoane au fost ucise într-un accident nespecificat pe pod, iar fiica lor a fost rănită, informează AP.

Guvernatorul Crimeei, care a fost anexată de Rusia în 2014, a anunţat închiderea podului luni dimineaţă, dar nu a precizat motivul.

Presa locală relatează că locuitorii din zonă au auzit explozii înainte de răsărit, dar nu a existat nicio confirmare.

Amploarea pagubelor încă nu este clară, dar guvernatorul Serghei Aksyonov a declarat că se aşteaptă ca traficul feroviar pe pod să fie reluat în câteva ore. Canalul Telegram Baza, care are legături cu serviciile de securitate din Rusia, a postat fotografii care arată o bandă de pe carosabilul podului ruptă şi o maşină neagră cu partea din faţă care pare a fi distrusă.

Podul, care traversează strâmtoarea Kerch, a mai fost avariat în octombrie şi a necesitat luni de reparaţii înainte de a fi repus în funcţiune în totalitate. Podul suportă atât traficul rutier, cât şi cel feroviar şi este o arteră importantă de aprovizionare pentru războiul Rusiei în Ucraina.

Podul de 19 kilometri a fost deschis în 2018 şi este principala legătură terestră între Rusia şi peninsula Crimeea.

Andriy Yusov, un purtător de cuvânt al departamentului de informaţii militare al Ucrainei, a refuzat să comenteze luni incidentul, dar a declarat: "Peninsula este folosită de ruşi ca un mare centru logistic pentru deplasarea forţelor şi a bunurilor în adâncimea teritoriului Ucrainei. Bineînţeles, orice probleme logistice sunt complicaţii suplimentare pentru ocupanţi".

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici