Exploziile de la depozitul de muniţii din Rusia s-au soldat cu zece morţi

Zece soldaţi şi angajaţi civili şi-au pierdut viaţa în urma unor explozii produse la un depozit de muniţii din regiunea Zabaikal, din Siberia, a anunţat miercuri Ministerul rus al Apărării.

273 afișări
Imaginea articolului Exploziile de la depozitul de muniţii din Rusia s-au soldat cu zece morţi

Exploziile de la depozitul de muniţii din Rusia s-au soldat cu zece morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentul, provocat de incendii de pădure, a avut loc marţi seară într-un depozit al unei baze militare situate în apropierea satului Bolşaia Tura, la sud-est de Lacul Baikal.

Echipele de salvare au descoperit corpurile victimelor miercuri dimineaţă, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul Igor Konacenkov, citat de agenţia Interfax.

Printre victime se află ofiţerul care asigura conducerea depozitului, un soldat şi opt angajaţi civili. Cei zece au încercat să părăsească depozitul la bordul unui camion, dar acesta a fost afectat de una dintre explozii şi a ars "în câteva minute", a precizat purtătorul de cuvânt.

Potrivit autorităţilor din regiunea Zabaikal, alte 23 de persoane au fost rănite, dintre care nouă au fost spitalizate.

Ministerul regional pentru Situaţii de Urgenţă a decis evacuarea a peste 1.000 de locuitori din satul Bolşaia Tura şi a închis temporar linia de cale ferată.

Astfel de accidente sunt frecvente în Rusia, unde vaste cantităţi de arme şi muniţii sunt depozitate de cele mai multe ori în condiţii improprii.

În iunie 2013, peste 6.500 de persoane au fost evacuate dintr-un oraş din regiunea Samara în urma unor explozii produse într-un depozit de muniţii, soldate cu un mort.

În mai 2012, un accident similar a provocat moartea a şase soldaţi în regiunea Nijnîi-Novgorod.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici