EXPLOZIILE din BOSTON: Doi saudiţi au fost răniţi în atentate, dar nu sunt supecţi

Doi saudiţi, un bărbat şi o femeie, au fost răniţi în atentatul produs la Boston, luni, dar niciunul dintre ei nu este suspectat de implicare în comiterea faptelor, a anunţat marţi ambasada Arabiei Saudite.

257 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIILE din BOSTON: Doi saudiţi au fost răniţi în atentate, dar nu sunt supecţi

EXPLOZIILE din BOSTON: Doi saudiţi au fost răniţi în atentate, dar nu sunt supecţi

Poliţia americană a anunţat anterior că un tânăr saudit, în vârstă de 20 de ani, era păzit de către poliţişti într-un spital din Boston, subliniind că nu a fost plasat în detenţie.

Autorităţile americane au comunicat ambasadei luni seara că "niciun saudit nu este suspectat de comiterea atentatului produs luni în timpul maratonului de la Boston şi că (tânărul) saudit în cauză este un martor, nu un suspect", a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei Nail Al-Jubeir.

Marţi, anchetatorii efectuau în continuare cercetări cu privire la atentatul care s-a soldat cu trei morţi şi 176 de răniţi. Ei nu au stabilit încă dacă este un act comis de către un singură persoană sau un grup, provenind din Statele Unite sau din străinătate.

Cincisprezece din cei 19 piraţi ai aerului responsabili de atentatul din 11 septembrie erau saudiţi.

Şeful diplomaţiei saudite, prinţul Saud Al-Faisal, se afla în vizită, marţi, la Washington, unde s-a întâlnit cu secretarul de Stat John Kerry.

"Unul dintre răniţi este o cetăţeană saudită, soţia unui student. Noi sperăm că se va face bine, ca toţi cei care au fost răniţi", a declarat el după întâlnire.

Prinţul Saud Al-Faisal a împărtăşit, de asemena, "solidaritatea" saudiţilor faţă de "tragedia" produsă la Boston şi a amintit că Arabia Saudită condamnă "toate actele teroriste".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici