Extrădarea lui Gregorian Bivolaru, amânată a patra oară. Suedezii îl menţin ca azilant

Judecătorii francezi au amânat miercuri, pentru a patra oară, pronunţarea în cazul extrădării în România a lui Gregorian Bivolaru şi au stabilit data de 25 mai pentru o hotărâre, autorităţile din Suedia transmiţând că îl menţin ca azilant politic, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

2890 afișări
Imaginea articolului Extrădarea lui Gregorian Bivolaru, amânată a patra oară. Suedezii îl menţin ca azilant

Extrădarea lui Gregorian Bivolaru, amânată a patra oară. Suedezii îl menţin ca azilant (Imagine: Captura Video/ Mediafax Foto)

Miercuri, la Curte de Justiţie din Paris s-a luat din nou în discuţie cererea de extrădare formulată de autorităţile române în cazul lui Gregorian Bivolaru. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că magistraţii francezi au decis să amâne din nou pronunţarea în acest dosar, pentru data de 25 mai. Aceasta este cea de-a patra amânare pe care magistraţii o dispun în dosarul lui Bivolaru.

La termenul din 18 mai judecătorii aşteptau o serie de documente cu răspunsuri din partea autorităţilor din Suedia, ţara în care Bivolaru a trăit 12 ani şi a primit azil politic. Sursele citate au precizat că aceste acte au fost trimise iar autorităţile suedeze au informat că-l menţin ca azilant.

Decizia, în cazul în care va fi dată la data de 25 mai, nu este definitivă şi va putea fi atacată cu apel.

Până la o hotărâre finală, Gregorian Bivolaru rămâne în stare de arest, în custodia autorităţilor franceze. În prezent, Bivolaru este închis la un penitenciar de maximă siguranţă de la marginea Parisului, fiind prins de poliţie în Franţa, pe 26 februarie. Gregorian Bivolaru era căutat de autorităţile române, după ce în 2013 a fost condamnat la închisoare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. În 2005 a primit azil politic în Suedia.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 63 de ani, a fost reţinut şi plasat în detenţie judiciară, în vederea eventualei extrădări în România. Acesta a figurat pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol), printre cei mai căutaţi infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici