Extrema-stânga din Franţa are ramificaţii la nivel european

Grupurile de extremă-stânga din Franţa au ramificaţii la nivel european, existând riscul constituirii unei reţele teroriste internaţionale, arată un raport al agenţiilor de informaţii franceze, citat de Le Figaro în ediţia online.

59 afișări
Imaginea articolului Extrema-stânga din Franţa are ramificaţii la nivel european

Grupurile de extremă-stânga din Franţa au ramificaţii la nivel european (Imagine: Le Figaro)

Raportul de 41 de pagini, redactat în iunie de fosta Direcţie centrală de informaţii generale, subliniază că "anul 2005 a marcat renaşterea grupurilor violente de extremă-stânga".

Convinşi că protestele faţă de Contractul de Primă Angajare (CPE) au permis extremei-stânga să "recruteze o nouă generaţie de activişti", autorii raportului consideră că sursa violenţelor din Franţa o reprezintă "o mişcare de tip anarho-autonom".

Serviciile de informaţii franceze atrag atenţia că extremiştii au activităţi la nivel european. "Au fost semnalate reuniuni internaţionale ale mişcării, la Barcelona, Sevilia, Salonic, Atena, Genova, Milano, Geneva sau Rostock", continuă raportul.

La 9 februarie 2007, numeroşi activişti francezi au fost depistaţi la o reuniune anti-G8 organizată la Varşovia (Polonia). Alţi activişti au fost observaţi la Berlin sau Brighton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici