Falsă alertă cu bombă la bordul avionului lui Silvio Berlusconi

Autorităţile italiene au primit un mesaj care semnala prezenţa unei bombe la bordul avionului premierului Silvio Berlusconi, care se pregătea să decoleze de pe aeroportul Ciampino (Roma), după ce avionul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Gianfranco Fini, a fost implicat într-un incident aviatic.

10 afișări
Imaginea articolului Falsă alertă cu bombă la bordul avionului lui Silvio Berlusconi

Falsă alertă cu bombă la bordul avionului lui Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit paginii online a agenţiei AGI, sămbătă la ora 9.30 (10.30 ora României), pe frecvenţele aeroportului Ciampino (Roma) a fost primit un mesaj-radio care semnala prezenţa unui dispozitiv exploziv la bordul avionului în care se afla premierul Silvio Berlusconi, care se pregătea să se deplaseze de la Roma la Milano.

Controalele efectuate în avion de echipele pirotehnice au stabilit că a fost vorba de o alarmă falsă. Autorităţile italiene încearcă să afle cine este autorul alertei cu bombă. Premierul Silvio Berlusconi a ajuns în siguranţă la Milano cu un alt avion.

Tot sămbătă dimineaţă, Gianfranco Fini, preşedintele Camerei italiene a Deputaţilor, a avut parte de clipe de panică în timp ce se deplasa cu avionul spre Iordania, pentru conferinţa Adunării Parlamentare Europa - Mediterana. Aflat în spaţiul aerian sirian, pilotul avionului de tip Airbus a efectuat o manevră bruscă pentru a evita coliziunea cu un alt avion.

Incidentul aerian a avut loc în momentul ieşirii din spaţiul aerian sirian. În timp ce erau iniţiate manevrele de reducere a altitudinii pentru pregătirea aterizării pe aeroportul din Amman (Iordania), pilotul avionului în care se afla Gianfranco Fini a observat în faţă o altă aeronavă, care circula din sens opus pe acelaşi culoar de zbor. Turnul de control nu semnalase prezenţa celuilalt avion.

Pilotul avionului în care se afla Fini a efectuat o manevră bruscă, suprinzându-i pe jurnaliştii şi membrii delegaţiei italiene. Dat fiind că mulţi pasageri se aflau în picioare pe culoarul dintre scaune, manevra bruscă a provocat căderea a doi jurnalişti, unul dintre ei rănindu-se la piciorul drept.

Avionul a aterizat în siguranţă pe aeroportul din Amman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici