Familii palestiniene le-au dat copiilor nou-născuţi nume asociate rezistenţei militare în Fâşia Gaza

Numeroase familii palestiniene le-au dat copiilor nou-născuţi nume similare cu cele ale unor localităţi sau evenimente petrecute în Fâşia Gaza, în semn de solidaritate cu locuitorii afectaţi de conflictul cu Israelul, scrie Jerusalem Post, în ediţia online.

214 afișări
Imaginea articolului Familii palestiniene le-au dat copiilor nou-născuţi nume asociate rezistenţei militare în Fâşia Gaza

Familii palestiniene le-au dat copiilor nou-născuţi nume asociate rezistenţei militare în Fâşia Gaza (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

O fetiţă a primit la naştere numele Gaza Tuqawim, însemnând "Gaza luptă". Familia fetiţei şi-a părăsit locuinţa din Shejaiya, o suburbie a Fâşiei Gaza, din cauza raidurilor aeriene israeliene.

Tatăl fetiţei, Nidhal, a explicat că în familia sa sunt numeroase nume care au legătură cu rezistenţa militară palestiniană faţă de Israel. Bărbatul a oferit exemple de nume ale membrilor familiei: Kifah ("luptă"), Silah ("armă"), Tahrir ("eliberare"), Hurriya ("libertate"), Mujahid ("luptător") şi Jihad ("războiul sfânt islamic").

O altă familie şi-a numit fiul Qassam, după denumirea aripii militare a mişcării islamiste Hamas (Ezzedin Al-Qassam).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici