Fără maşini în centrul Madridului. Puerta del Sol, kilometrul 0 al Capitalei Spaniei, este acum o zonă liberă de maşini

  • Toate străzile care se întâlnesc în Puerta del Sol sunt tranformate în zone pietonale
  • Primăria capitalei spaniole grăbeşte cu un an această acţiune ecologistă care urmăreşte reducerea poluării din oraş
  • Madridul este una din cele mai poluate capitale europene şi primăria a fost de mai multe ori pe punctul de a fi amendată de Comisia Europeană
833 afișări
Imaginea articolului Fără maşini în centrul Madridului. Puerta del Sol, kilometrul 0 al Capitalei Spaniei, este acum o zonă liberă de maşini

Fără maşini în centrul Madridului

Primarul Madridul, José Luis Martínez-Almeida, a inaugurat, joi, noua zonă pietonală din centrul oraşului, de unde a fost eliminat traficul de maşini.
Puerta del Sol, kilometrul 0 al Madridului, este acum o zonă liberă de maşini, iar autorităţile au decis să extindă cu 5000 de metri pătraţi suprafaţa pietonală existentă.
 
Edilii madrileni au profitat de faptul că pandemia a golit oraşul de turişti şi a pietonalizat zona centrală cu un an în avans.
 
Madridul mai are şi alte măsuri ecologiste printre care se numără promovarea transportului eco, folosirea biciletelor electrice şi subvenţii de 12,5 milioane de euro pentru înlocuirea centralelor termice pe cărbuni şi motorină, precum şi 2,5 milioane pentru reînnoirea maşinilor de taxi.
 
Această măsură urmăreşte să reducă poluarea din Madrid, un oraş care se află în topul capitalelor cu cea mai mare poluare din Europa.
În 2019, Comisia Europeană a fost pe punctul să amendeze capitala Spaniei pentru nivelul ridicat de dioxid de azot, produs de maşinile din oraş.
 
Dosarul a fost oprit după ce Madridul a creat o zonă fără poluare în centrul oraşului, fără acces pentru maşinile vechi.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici