Fauci nu renunţă la colaborarea cu Trump, deşi s-a contrat de multe ori cu fostul preşedinte: „Rămân în banca mea. Nu sunt politician”

  • Dr. Anthony Fauci a declarat că nu a avut niciun contact cu echipa de tranziţie a lui Joe Biden.
  • Fauci: ”Rămân în banca mea. Nu sunt politician.”
  • Fauci a colaborat cu şase administraţii evidenţiindu-se mai ales în cea a preşedintelui Ronald Reagan în anii '80.
414 afișări
Imaginea articolului Fauci nu renunţă la colaborarea cu Trump, deşi s-a contrat de multe ori cu fostul preşedinte: „Rămân în banca mea. Nu sunt politician”
Dr. Anthony Fauci, principalul expert american în boli infecţioase, a declarat că nu a avut niciun contact cu echipa de tranziţie a lui Joe Biden şi nu vede niciun motiv să renunţe la colaborarea cu administraţia preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acum când sunt atât de multe de făcut pentru a combate pandemia de coronavirus, relatează Reuters.
 
Rămân în banca mea. Nu sunt politician. Fac lucruri legate de sănătate publică,” a spus el într-un interviu acordat joi, inaintea conferinţei de săptămâna viitoare Reuters Total Health.
 
Din ianuarie, Fauci a lucrat în cadrul Grupului operativ pentru coronavirus al Casei Albe, o poziţie care l-a pus deseori în contradicţie cu preşedintele, care a căutat să minimizeze pandemia şi s-a concentrat pe deschiderea economiei.
 
Nu există absolut niciun motiv şi nu are deloc sens pentru mine ca în mijlocul unei pandemii să încetez să fac ceva ce are un rol major în a ne ajuta să ieşim din această pandemie,” a spus Fauci.
 
Sfatul său pentru preşedintele ales este „exact acelaşi” pe care l-a dat şi până acum - distanţarea socială, evitarea aglomeraţiilor, purtarea măştilor, spălarea mâinilor. „Principiile de sănătate publică nu se schimbă de la o lună la alta sau de la o administraţie la alta”.
 
Fauci a colaborat cu şase administraţii evidenţiindu-se mai ales în cea a preşedintelui Ronald Reagan în anii '80, când s-a confruntat cu epidemia de SIDA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici