FBI a adăugat doi bărbaţi pe lista cu cei mai căutaţi suspecţi de terorism

FBI a anunţat miercuri că a adăugat pe lista cu cei mai căutaţi suspecţi de terorism un american, Omar Shafik Hammami, acuzat că s-a alăturat mişcării islamiste shebab în Somalia, şi un filipinez, Raddulan Sahiron, implicat în răpirea unui cetăţean american în 1993.

257 afișări
Imaginea articolului FBI a adăugat doi bărbaţi pe lista cu cei mai căutaţi suspecţi de terorism

FBI a adăugat doi bărbaţi pe lista cu cei mai căutaţi suspecţi de terorism (Imagine: www.fbi.com)

Americanul, originar din Alabama, în sudul Statelor Unite, ar fi devenit unul dintre liderii organizaţiei insurgenţilor islamişti shebab în Somalia, considerată grupare teroristă de către Departamentul de Stat începând din 2008, se arată într-un comunicat al poliţiei federale americane (FBI).

Hammami, inculpat pentru diverse capete de acuzare de terorism în Statele Unite, a "proferat în mai multe rânduri ameninţări cu atentate teroriste împotriva Statelor Unite şi unor interese americane", potrivit aceleiaşi surse.

Filipinezul Sahiron este căutat pentru implicare în răpirea unui american în Filipine în 1993 de către gruparea islamistă Abu Sayyaf, care are legături cu Al-Qaida, din conducerea căreia ar face parte în prezent, desemnată organizaţie teroristă de către Statele Unite în 1997, se mai arată în comunicatul FBI.

Fondată la începutul anilor '90, gruparea Abu Sayyaf mai are doar aproximativ 300 de membri, dar continuă să supravieţuiască cu ajutorul susţinerii comunităţilor musulmane din sudul Filipinelor şi fondurilor obţinute atât de pe urma unor răpiri, cât şi altor activităţi de natură criminală.

Lista FBI cu cei mai căutaţi terorişti a fost creată în 2001, imediat după atentatele de la 11 septembrie.

În comunicat, FBI precizează că doreşte să obţină informaţii despre un al treilea bărbat, Shaykh Aminullah, cu scopul de a-l interoga în cadrul unei anchete pentru susţinere materială acordată unei organizaţii teroriste, cu ajutorul grupării pakistaneze Lashkar-e-Taïba (LeT), desemnată ca teroristă de către Statele unite în 2001.

Acest suspect, care locuia la Peshawar, în Pakistan, este acuzat că a procurat o susţinere financiară, materială şi umană reţelei teroriste Al-Qaida şi talibanilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici