FBI a dejucat un complot de asasinare a fostului preşedinte George W. Bush. Tentativa de asasinare era coordonată de un cetăţean irakian

Un cetăţean irakian care locuieşte în Columbus, Ohio, a fost arestat marţi şi se confruntă cu acuzaţii federale legate de un presupus complot de asasinare a fostului preşedinte George W. Bush, a anunţat Departamentul de Justiţie din SUA.

1629 afișări
Imaginea articolului FBI a dejucat un complot de asasinare a fostului preşedinte George W. Bush. Tentativa de asasinare era coordonată de un cetăţean irakian

FBI a dejucat un complot de asasinare a fostului preşedinte George W. Bush. Tentativa de asasinare era coordonată de un cetăţean irakian

Shihab Ahmed Shihab Shihab Shihab a fost acuzat de complicitate la tentativa de asasinare a unui fost oficial al Statelor Unite, precum şi de o infracţiune în domeniul imigraţiei pentru presupusa sa încercare de a aduce ilegal cetăţeni străini în Statele Unite.

Potrivit Departamentului de Justiţie, Shihab ar fi plănuit să introducă ilegal patru cetăţeni irakieni ca parte a complotului. Documentele judiciare obţinute de CNN descriu şi o deplasare făcută de Shihab până în cartierul reşedinţei lui Bush din Dallas.

"Preşedintele Bush are toată încrederea din lume în Serviciile Secrete ale Statelor Unite şi în forţele de aplicare a legii", a declarat şeful de cabinet al lui Bush, Freddy Ford, într-o declaraţie.

FBI a descoperit complotul prin intermediul unor informatori confidenţiali, dintre care unul a înregistrat discuţii despre complotul de asasinat în cadrul unor întâlniri, arată documentele.

În timpul une întâlniri din noiembrie, Shihab i-ar fi spus unui informator al FBI că "dorea să-l ucidă pe fostul preşedinte Bush, deoarece considera că acesta era responsabil de uciderea multor irakieni şi de distrugerea Irakului".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici