FBI avertizează că adepţii QAnon ar putea provoca noi „violenţe în lumea reală”

  • FBI-ul avertizează că adepţii teoriei conspiraţiei QAnon ar putea provoca din nou violenţe împotriva oponenţilor politici din frustrare că predicţiile teoriei lor nu s-au confirmat.
  • Susţinătorii teoriei conspiraţiei, care îl consideră pe fostul preşedinte Donald Trump o figură salvatoare şi pe democraţii de elită, o cabală de pedofili satanici şi canibali, au jucat un rol proeminent în violenţele desfăşurate în cazul Capitolului, pe 6 ianuarie.
441 afișări
Imaginea articolului FBI avertizează că adepţii QAnon ar putea provoca noi „violenţe în lumea reală”

FBI avertizează că adepţii QAnon ar putea provoca noi „violenţe în lumea reală”

Într-un raport din 4 iunie, distribuit membrilor Congresului, FBI a declarat că experţii săi consideră că mulţi dintre cei care cred în previziunile de răsturnări politice promovate pe site-urile QAnon au impresia că „nu mai pot avea încredere în plan ”, potrivit Reuters.

Având în vedere eşecul previziunilor QAnon, raportul întocmit de FBI avertizează că unii adepţi ai QAnon „probabil vor începe să creadă” că au „obligaţia” de a se transforma din „soldaţi digitali”, în persoane care organizează violenţe în lumea reală „împotriva democraţilor şi „altor opozanţi politici”.

FBI atribuie cel puţin o parte din lipsa de sprijin pentru QAnon neîncetării evenimentelor, cum ar fi revenirea lui Trump, pe care QAnon a prezis-o, dar pe care nu a reuşit să o materializeze şi, de asemenea, eliminarea materialelor QAnon de pe reţelele de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici