FDA a câştigat disputa cu Trump. A stabilit criterii mai stricte pentru aprobarea unui vaccin anti-Covid. Niciun vaccin nu va fi autorizat înainte de alegeri

  • FDA a stabilit marţi criterii mai stricte decât cele dorite de Casa Albă pentru a aproba urgent orice viitor vaccin împotriva Covid-19,
  • Nici un vaccin nu va fi autorizat înainte de alegerile prezidenţiale de pe 3 noiembrie.
  • Producătorii de vaccinuri vor trebui să aştepte cel puţin două luni după injectarea ultimei doze în studiile clinice de fază 3 înainte de a depune o cerere de comercializare.
1127 afișări
Imaginea articolului FDA a câştigat disputa cu Trump. A stabilit criterii mai stricte pentru aprobarea unui vaccin anti-Covid. Niciun vaccin nu va fi autorizat înainte de alegeri

Profimedia

Agenţia SUA pentru Medicamente (FDA) a stabilit marţi criterii mai stricte decât cele dorite de Casa Albă pentru a aproba urgent orice viitor vaccin împotriva Covid-19, făcând aproape imposibilă orice autorizare înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.
 
Producătorii de vaccinuri vor trebui să aştepte cel puţin două luni după injectarea ultimei doze în studiile clinice de fază 3, înainte de a depune o cerere de comercializare, cere FDA într-un document postat pe online, notează Le Figaro.
 
Cele trei studii în desfăşurare în Statele Unite au început la sfârşitul lunii iulie (Moderna, Pfizer) şi, respectiv, la sfârşitul lunii septembrie (Johnson şi Johnson).
 
Vaccinurile trebuie să prezinte o eficienţă de cel puţin 50% în prevenirea Covid-19, iar FDA solicită ca orice studiu să aibă cel puţin cinci cazuri severe de Covid-19 în grupul placebo, scopul vaccinului fiind prevenirea formelor de boală severă.
 
FDA se angajează să se asigure că procesul de dezvoltare şi evaluare ştiinţifică a vaccinurilor Covid-19 este cât mai deschis şi transparent posibil,” a scris pe Twitter şeful FDA, Stephen Hahn, care, potrivit presei americane, a câştigat disputa cu Casa Albă pentru a impune aceste criterii.
 
Aceste noi reguli „îngreunează crearea rapidă a vaccinurilor, pentru ca acestea să nu fie aprobate înainte de ziua alegerilor prezidenţiale. Este un nou atac politic!,” a scris Donald Trump pe Twitter.
 
Această zi marchează o declaraţie de independenţă pentru FDA,” a scris pe Twitter şi Eric Topol, unul dintre oamenii de ştiinţă care au făcut presiuni asupra FDA ca să nu cedeze administraţiei lui Donald Trump.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici