Cazul Khashoggi | Federica Mogherini: Nu a fost finalizată o anchetă credibilă şi transparentă

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Federica Mogherini, a declarat joi că momentan nu a fost finalizată o anchetă transparentă şi credibilă în cazul uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, conform Reuters.

307 afișări
Imaginea articolului Cazul Khashoggi | Federica Mogherini: Nu a fost finalizată o anchetă credibilă şi transparentă

Federica Mogherini: Nu a fost finalizată o anchetă credibilă şi transparentă în cazul Khashoggi

Declaraţiile lui Mogherini au fost făcute în urma unei întâlniri oficiale cu ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu şi comisarul european Johannes Hahn.

Autorităţile din Arabia Saudită au identificat cinci suspecţi în acest caz, care sunt vizaţi de pedeapsa cu moartea.

Federica Mogherini şi-a exprimat dezacordul faţă de pedeapsa cu moartea.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut la data de 2 octombrie, după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor saudit ar fi implicat în acest complot. Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut clarificări din partea Arabiei Saudite în acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici