Femeile care au comis atentatele din Moscova ar putea face parte dintr-un grup de 30 de terorişti

Serviciile de securitate ruse suspectează că femeile care s-au aruncat în aer la metroul din Moscova făceau parte dintr-un grup de 30 de terorişti-kamikaze antrenaţi de un lider al rebelilor ceceni, informează ziarul The Times în ediţia electronică.

27 afișări
Imaginea articolului Femeile care au comis atentatele din Moscova ar putea face parte dintr-un grup de 30 de terorişti

Femeile care au comis atentatele din Moscova ar putea face parte dintr-un grup de 30 de terorişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţi din cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) analizează ipoteza conform căreia "Văduvele negre" au fost trimise pentru a răzbuna moartea liderului unei grupări din Caucazul de Nord, Aleksandr Tihomirov, cunoscut şi ca Said Buriaţki, suspectat că ar fi implicat în deraierea trenului expres Nevski şi ucis în timpul unei operaţiuni a poliţiei în Inguşetia.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă atacurile au fost o simplă reacţie la moartea lui Tihomirov sau dacă este vorba de o campanie a teroriştilor sinucigaşi.

Primele imagini ale "Văduvelor negre" au apărut după ce poliţia a prezentat fotografii ale resturilor cadavrelor acestora, în încercarea de identificare a atacatorilor.

Cele două femei aveau între 18 şi 25 de ani, părul negru şi caracteristici similare persoanelor din Caucaz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici