STUDIU  Femeile în vârstă au o viaţă sexuală mai activă şi mai plăcută decât se crede

Un studiu recent a arătat că femeile de la 40 ani în sus au o dorinţă sexuală mai mare şi o viaţă sexuală mai satisfăcătoare decât se credea anterior.

2950 afișări
Imaginea articolului Femeile în vârstă au o viaţă sexuală mai activă şi mai plăcută decât se crede

Kim Kardashian - un exemplu de sex-simbol la 42 ani, Instagram

Cercetătorii au intervievat peste  3.200 de femei timp de aproximativ 15 ani şi au descoperit că majoritatea erau interesate de sex şi că mulţi factori, cum ar fi sănătatea fizică şi emoţională, influenţau nivelul lor de dorinţă.

Aproximativ 27% dintre ele au spus că sexul rămâne extrem de important la 40-60 ani, fiind o contradicţie surprinzătoare a mitului urban că toate femeile îşi pierd interesul pentru sex pe măsură ce îmbătrânesc.

„Sexul va arăta diferit”, a spus Faubion, care este directorul Centrului pentru Sănătatea Femeii al Clinicii Mayo.

„Nu va arăta la fel la 40 ca la 20 ani; nu va arăta la fel la 60 ca la 40 ani şi nu va arăta la fel la 80 ca la 60 ani”, a spus ea.

„Pot fi unele modificări pe care trebuie să le facem, dar oamenii, în general, care sunt sănătoşi şi au relaţii bune rămân activi sexuali indiferent de vârstă”.

„Femeile care făceau sex mai satisfăcător aveau 40 de ani şi aveau mai multe şanse să continue să preţuiască sexul pe măsură ce îmbătrâneau”, a spus dr. Holly Thomas, autorul principal al unui rezumat prezentat în timpul reuniunii anuale virtuale din septembrie 2020 a Societăţii de Menopauză din America de Nord.

Studiul a fost publicat în revista Menopause şi sugerează că femeile în vârstă nu trebuie să accepte scăderea dorinţei sexuale ca o parte inevitabilă a îmbătrânirii.

Autorii studiului spun că este important să se recunoască şi să se abordeze nevoile sexuale ale femeilor în vârstă, deoarece acestea pot avea un impact pozitiv asupra calităţii vieţii lor.

Ei recomandă femeilor în vârstă să discute deschis cu partenerii şi medicii lor despre sexualitate şi să caute ajutor dacă au probleme.

Sursa -  Health | CNN. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici