Femeile şi copiii din tabăra de imigranţi de la Calais vor fi adăpostiţi în corturi încălzite

Femeilor şi copiilor dintr-o tabără de imigranţi din apropierea oraşului francez Calais li se vor oferi corturi încălzite până la sfârşitul săptămânii, au spus oficiali citaţi de BBC News online.

364 afișări
Imaginea articolului Femeile şi copiii din tabăra de imigranţi de la Calais vor fi adăpostiţi în corturi încălzite

Femeile şi copiii din tabăra de imigranţi de la Calais vor fi adăpostiţi în corturi încălzite (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a spus că măsurile au fost luate pentru a proteja o parte din cele 6.000 de persoane din tabără de temperaturile scăzute, pe măsură ce iarna se apropie. Alţi 460 de ofiţeri de poliţie vor fi mobilizaţi acolo începând de joi, a adăugat el. Cazeneuve a anunţat noile măsuri miercuri, după cea de-a şaptea vizită în tabără.

Numărul de imigranţi din această tabără a crescut în ultimele luni, pe măsură ce criza europeană a migraţiei s-a intensificat.

Ministrul a spus că un centru pentru femei şi copii, care are în prezent capacitatea de a adăposti 200 de persoane, va dispune de până la 400 de locuri de primire până la finalul anului. "Între timp, corturi încălzite vor fi amplasate...până la sfârşitul săptămânii", a spus el reporterilor, promiţând că "nicio femeie, niciun copil nu vor rămâne fără adăpost în acest oraş".

Ministrul francez a mai confirmat faptul că numărul de ofiţeri de poliţie va creşte de la 665 la 1.125, pentru a ajuta la asigurarea securităţii în zonă.

Măsuri mai dure de securitate introduse în luna august la intrarea în Tunelul pe sub Canalul Mânecii au contribuit la diminuarea numărului de tentative de traversare a acestuia spre Regatul Unit în ultimele săptămâni, după o perioadă în care ajunseseră la 2.000 pe noapte.

Între timp, şeful Comsiei Europene, Jean-Claude Juncker, a convocat zece lideri europeni la un summit special duminică, pentru a găsi o mai bună strategie de gestionare a fluxului de imigranţi. Comisia Europeană a transmis că Juncker a solicitat întâlnirea de duminică pentru că "este nevoie de o cooperare mult mai mare, o consultare mai extinsă şi de o acţiune operaţională imediată" pentru a face faţă "situaţiei de urgenţă".

Iniţiativa lui Juncker vine pe fondul creşterii tensiunilor privind controlul la graniţă în Balcanii de Vest, pe unde mii de imigranţi încearcă să ajungă în nordul Europei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici