Fenomenul El Niño a ucis sute de păsări pe coasta Pacificului

Sute de păsări au murit în Mexic, pe coasta Pacificului, după încălzirea apei din ocean.

549 afișări
Imaginea articolului Fenomenul El Niño a ucis sute de păsări pe coasta Pacificului

Fenomenul El Niño a ucis sute de păsări pe coasta Pacificului.

Aproximativ 300 de păsări sălbatice din diferite specii au fost găsite moarte de-a lungul coastelor statelor vestice Chiapas, Oaxaca, Guerrero, Michoacan, Jalisco, Sonora şi Baja California Sur.

Iniţial, autorităţile au crezut că este vorba despre un focar de gripă aviară. Ulterior, specialiştii mexicani au stabilit că, probabil, decesele au fost provocate de încălzirea oceanelor ca urmare a fenomenului El Niño.

Fenomenul natural periodic, care durează de la câteva luni la câţiva ani, încălzeşte Oceanul Pacific, alimentând ciclonii tropicali, inundaţiile şi precipitaţiile din America şi din alte părţi.

Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică a SUA (NOAA) a declarat la începutul lunii iunie că un episod El Nino este în curs de desfăşurare.

Oamenii de ştiinţă spun că în acest an fenomenul este îngrijorător deoarece, din cauza schimbărilor climei, ar putea ridica temperaturile până la un nivel record. Aerul şi apa calde perturbă ecosistemele şi pun în pericol specii întregi, precizează specialiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
el niño,
păsări,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici