Fereastra de supravieţuire se închide, dar au avut loc salvări remarcabile în Turcia şi Siria - listă

La cinci zile de la cutremurul devastator de 7,8 grade care a lovit Turcia şi Siria, echipele se grăbesc să salveze victimele care ar putea fi încă în viaţă sub dărâmături, un ofiţer de legătură al ONU din Turcia avertizând că se "apropie de sfârşitul ferestrei de căutare şi salvare", scrie CNN.

3298 afișări
Imaginea articolului Fereastra de supravieţuire se închide, dar au avut loc salvări remarcabile în Turcia şi Siria - listă

Fereastra de supravieţuire se închide, dar au avut loc salvări remarcabile în Turcia şi Siria - listă

În mijlocul tragediei, au existat scene miraculoase de supravieţuire şi salvare, chiar şi la câteva zile după cutremur.

Iată o listă de supravieţuitori care, împotriva sorţii, au fost găsiţi printre dărâmături:

În Gaziantep, Turcia, la 132 de ore de la producerea cutremurului, Sezai Karabas a fost salvat la scurt timp după fiica sa cea mică. Potrivit CNN Turk, el a implorat salvatorii să o caute apoi pe soţia sa, despre care crede că este încă în viaţă într-o uşă. "Vă sunt veşnic îndatorat", le-a spus el salvatorilor.

Cam în acelaşi timp, salvatorii au ridicat un bărbat de 34 de ani, Ergin Guzeldogan, din adâncul pământului în provincia Hatay, a arătat o înregistrare video de la municipalitatea din Istanbul.

O femeie în vârstă de 70 de ani, pe nume Menekse Tabak, a fost salvată dintre dărâmături în oraşul turc Kahramanmaras, la 121 de ore de la producerea cutremurului.

Un băiat în vârstă de 16 ani a fost scos în viaţă din dărâmături în aceeaşi regiune cu doar câteva ore mai devreme. Un alt adolescent supravieţuitor, un băiat în vârstă de 14 ani, a fost găsit după 24 de ore.

În acelaşi oraş au fost descoperite mai multe familii, inclusiv doi fraţi şi mama lor, care au fost salvaţi după 78 de ore, şi o mamă şi fiica ei de 6 ani, care au fost găsite după 68 de ore.

În ceea ce un reporter CNN Turk a numit o "scăpare miraculoasă", şase persoane, inclusiv un copil, au fost scoase în viaţă dintre dărâmături după 60 de ore în centrul oraşului Kahramanmaras.

Surorile Fatma şi Merve Demir au fost salvate miercuri în Turcia, după ce au petrecut 62 de ore sub o clădire prăbuşită.

O situaţie similară s-a petrecut în Siria, unde doi copii au stat 36 de ore blocaţi între betoane, înainte de a fi salvaţi.

Un copil, Yigit Cakmak, în vârstă de 8 ani, a fost salvat, împreună cu mama sa, dintr-o clădire prăbuşită în provincia Hatay din Turcia, la 52 de ore după ce cutremurul iniţial a lovit regiunea.

Un copil de 10 ani a fost găsit în viaţă în aceeaşi regiune după 90 de ore, unde un bărbat de 21 de ani a fost salvat cu şase ore mai devreme.

O fetiţă nou-născută a fost găsită marţi în viaţă în Siria, cu cordonul ombilical încă ataşat de mama sa, despre care se crede că a murit după naştere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici