Fetiţa din Marea Britanie afectată de o boală incurabilă. Medicii au deconectat aparatele

Medicii au deconectat aparatele care o ţineau în viaţă pe Indi Gregory, în vârstă de opt luni, fetiţa din Marea Britanie afectată de o boală incurabilă.

1691 afișări
Imaginea articolului Fetiţa din Marea Britanie afectată de o boală incurabilă. Medicii au deconectat aparatele

Sursa foto: X/Twitter

Fetiţa a fost dusă la un centru de îngrijire paliativă.

Oprirea aparatelor presupune o procedură de însoţire treptată a fetiţei până la moarte, care ar putea avea loc în câteva ore sau în câteva zile, în funcţie de modul în care va reacţiona organismul ei. Pentru Alfie Evans, aflat în centrul unei întâmplări aproape identice în 2018, au fost necesare 5 zile întregi.

După o lungă bătălie juridică şi politică între Marea Britanie şi Italia, soarta micuţei Indi Gregory a fost decisă: a pune capăt definitiv vieţii fetiţei engleze de 8 luni, care suferă de o patologie mitocondrială foarte gravă, decretată ca fiind în fază terminală de către medicii de la Queen's Medical Centre din Nottingham şi de către judecătorii britanici, notează tg24.sky.it.

Opoziţia energică a părinţilor, Dean Gregory şi Claire Staniforth, a fost inutilă.

Într-un tweet, avocata Simone Pillon, din partea echipei juridice a familiei Gregory, a scris: Indi Gregory "pentru moment a supravieţuit extubaţiei şi respiră cu o mască. Protocolul stipulează că alimentarea cu oxigen este limitată în timp. Acesta prevede, de asemenea, suspendarea tratamentului şi interzicerea resuscitării în caz de criză”.

În octombrie, Înalta Curte din Anglia a decis că este în "interesul superior" al fetiţei să fie deconectată de la aparate, respingând solicitarea părinţilor de a li se permite să o transporte pe cale aeriană la centrul pediatric Bambino Gesu al Vaticanului. Vineri, părinţii micuţei au pierdut o altă acţiune în instanţă, prin care au încercat să obţină întreruperea suportului vital acasă, şi nu într-un spital sau într-un centru de îngrijire paliativă.

Potrivit Reuters, la începutul acestei săptămâni, guvernul italian i-a acordat micuţei cetăţenia italiană, măsură menită să îi împiedice pe medici să o deconecteze de la aparate şi să permită transferul ei în Italia.

Fetiţa suferă de o boală mitocondrială rară şi incurabilă, adică celulele ei nu produc suficientă energie. Medicii au spus că are dureri şi „suferinţe semnificative”, iar continuare tratamentului nu este justificată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici