Fidel Castro admite că "modelul cubanez" nu mai funcţionează

Liderul cubanez Fidel Castro a declarat că "modelul cubanez" nu mai funcţionează, recunoscând indirect deficienţele modelului economic comunist introdus prin revoluţia sa în urmă cu peste 50 de ani, informează CNN.

19 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro admite că "modelul cubanez" nu mai funcţionează

Fidel Castro admite că "modelul cubanez" nu mai funcţionează (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Modelul cubanez nu mai funcţionează", a declarat Castro în interviul acordat revistei The Atlantic.

Fratele lui Fidel Castro, preşedintele cubanez Raul Castro, sugerase aceeaşi idee în numeroasele discursuri pe care le-a avut de când a ajuns la putere în 2006.

De curând, Raul Castro declarase că Guvernul va trebui să îşi revizuiască rolul în economia ţării, acordându-le facilităţi agricultorilor.

Declaraţiile lui Fidel Castro intervin în condiţiile în care analiştii au speculat că existe disensiuni între Fidel Castro şi fratele său Raul.

În declaraţii făcute în cadrul aceluiaşi interviu, Fidel Castro l-a criticat pe preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, pentru negarea Holocaustului, cerând dezarmarea nucleară la nivel global şi recomandând Israelului să renunţe la presupusul arsenal atomic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici