Fidel Castro apare, într-o serie de fotografii rare, alături de partenera sa

Preşedintele statului Nicaragua, Daniel Ortega, a publicat luni 13 fotografii făcute la Havana în aprilie şi decembrie 2009 cu liderul cubanez Fidel Castro, în care acesta a apărut alături de partenera sa din anii '60, Dalia Soto del Valle, un lucru foarte rar.

44 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro apare, într-o serie de fotografii rare, alături de partenera sa

Fidel Castro apare, într-o serie de fotografii rare, alături de partenera sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În aceste fotografii, Fidel Castro stă în picioare alături de partenera sa, Dalia, de Daniel Ortega şi de soţia sa, Rosario Murillo, potrivit site-ului preşedinţiei din Nicaragua elpueblopresidente.com.

Site-ul oficial cubanez Cubadebate.cu a publicat de asemenea circa zece fotografii realizate la întâlniri de la reşedinţa lui Fidel Castro, în vârstă de 83 de ani, dar fără să menţioneze numele partenerei cu care a făcut cinci copii.

Fidel Castro a fost mereu foarte discret în privinţa vieţii sale private, iar fotografiile care îl arată în prezenţa lui Dalia Soto del Valle sunt foarte rare.

Liderul cubanez nu a mai avut apariţii publice de când a fost obligat să-i cedeze puterea fratelui său Raul, la sfârşitul lui iulie 2006, deoarece suferă de o boală, clasată ca secret de stat. În fotografii apare uneori stând în picioare, dar şi într-un scaun cu rotile având în faţa sa o masă de mici dimensiuni.

În cele trei fotografii realizate în decembrie la Havana, cu ocazia ultimului summit al alianţei ţărilor "antiimperialiste" din regiune, poate fi văzut Fidel Castro făcând o vizită surpriză preşedintelui statului Nicaragua la reşedinţa unde acesta stătea alături de familia sa.

Castro este îmbrăcat într-un trening inscripţionat cu numele său, în culorile echipei naţionale cubaneze. De asemenea, Dalia Soto del Valle este îmbrăcată în ţinută sport.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici