Fidel Castro iese pentru prima dată în public din decembrie

Liderul cubanez Fidel Castro a vizitat un institut ştiinţific din Havana, miercuri, aceasta fiind prima sa ieşire în public cunoscută din decembrie, când l-a întâmpinat pe preşedintele din Nicaragua, aflat în vizită în Cuba, potrivit imaginilor difuzate sâmbătă de un site oficial.

33 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro iese pentru prima dată în public din decembrie

Fidel Castro iese pentru prima dată în public din decembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Îmbrăcat sport, Fidel Castro, în vârstă de 83 de ani, a vizitat Centrul Naţional de Investigaţii ştiinţifice, care a împlinit 45 de ani de la înfiinţare, potrivit site-ului oficial cubadebate.cu, unde sunt publicate inclusiv fotografii din cadrul acestei vizite, realizate de Alex Castro, fiul lui Fidel şi fotografii de grup.

Fostul preşedinte cubanez pare slab dar în formă bună, pe cale să discute cu angajaţii. "Bineînţeles, când a apărut vestea că Fidel este acolo, angajaţii au venit să îl salute cu spontaneitate şi afecţiune, căreia Fidel i-a răspuns cu vorbe de mulţumire", scrie cubadebate.cu.

"Am avut onoarea ca Fidel să efectueze o vizită surpriză la centru şi i-am spus la revedere când a plecat (...) A slăbit dar pare în formă şi, potrivit directorului nostru, este bine din punct de vedere mental", a povestit bloggerul Rosa Baez pe site-ul "bloggerilor şi jurnaliştilor Revoluţiei", care a publicat şi fotografii realizate cu un telefon mobil.

Părintele Revoluţiei cubaneze din 1959 i-a cedat puterea fratelui său, Raul, în iulie 2006, după ce s-a îmbolnăvit grav. El nu a mai ieşit de atunci în public oficial, dar continuă să primească din când în când personalităţi în locuinţa sa din Havana.

El îşi publică în mod regulat "reflecţiile" despre situaţia actuală în presa locală.

Preşedintele din Nicaragua, Daniel Ortega, a publicat în decembrie fotografiile unei vizite a lui Fidel Castro la casa de protocol unde a locuit cu ocazia summitului "antiimperiaştilor" din America Latină.

Castro a fost văzut, de asemenea, în februarie de mai multe persoane în timp ce se plimba pe jos însoţit de gărzile sale de corp în apropierea reşedinţei sale de la periferia capitalei. Această plimbare a fost anunţată de preşedintele venezuelan, prieten cu Castro, Hugo Chavez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici