Fidel Castro "se simte bine", dar este "consternat" de moartea lui Gabriel Garcia Marquez

Liderul Revoluţiei cubaneze Fidel castro "se simte bine", dar este "consternat" de moartea "prietenului său drag" Gabriel Garcia Marquez, săptămâna trecută, la Mexico, a dat asigurări prim-vicepreşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel.

853 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro "se simte bine", dar este "consternat" de moartea lui Gabriel Garcia Marquez

Fidel Castro (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Sănătatea-i este bună, munceşte intens (...) şi, bineînţeles, este consternat de moartea lui Garcia Marquez, care i-a fost un prieten drag", a declarat pentru presă Diaz-Canel, la Ambasada Columbiei, unde a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria laureatului columbian al Nobelului pentru Literatură, decedat pe 17 aprilie la vârsta de 87 de ani.

Întrebat despre tăcerea lui Castro, în vârstă de 87 de ani, cu privire la moartea scriitorului, el a respuns că liderul Revoluţiei, care s-a retras de la putere din 2006, din motive de sănătate, este un "om de o mare sensibilitate umană, motiv pentru cae resimte pierderea unui prieten, aşa cum o poate resimţi orice persoană care dispune de aceeaşi sensibilitate".

Până la moartea scriitorului, cei doi au menţinut o lungă prietenie, timp de mai multe decenii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici