Filipine: Taifunul Megi a provocat moartea a 10 persoane

Taifunul Megi, care a afectat luni nordul Filipinelor şi care continua să se manifeste, marţi, prin ploi torenţiale, a provocat moartea a zece persoane, au anunţat surse oficiale.

64 afișări
Imaginea articolului Filipine: Taifunul Megi a provocat moartea a 10 persoane

Filipine: Taifunul Megi a provocat moartea a 10 persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Patru persoane au murit luni în provincia Pangasinan (est): trei după ce o clădire s-a prăbuşit şi una electrocutată, a anunţat un purtător de cuvânt al Crucii Roşii, Alex Rosete.

Trei persoane s-au înecat în provincia Isabela, în oraşul de coastă Maconacon, potrivit guvernatorului provinciei Faustino Dy, iar alte trei au murit în nordul insulei Luzon, principala insulă din Filipine.

Mai multe zone din provincia Isabela (nord) erau în continuare fără curent electric, iar căile de comunicaţie erau întrerupte, după ce rafalele de vânt care au traversat regiunea au ajuns la 260 de kilometri pe oră luni.

Megi, care înseamnă "peşte pisică" în coreeană, este taifunul cel mai puternic care a traversat Filipine în ultimii patru ani.

Marţi dimineaţa, acesta se îndrepta către vest, către Marea Chinei de Est, dar ploile violente continuau să cadă în insula Luzon.

Arhipelagul Filipine este afectat în fiecare an de aproximativ 20 de taifunuri.

Furtuna tropicală Ketsana şi taifunul Parma, în septembrie şi octombrie 2009, au provocat inundaţii grave. Peste 1.000 de persoane au fost ucise şi alte zece milioane de persoane afectate de aceste două fenomene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici