Financial Times: Ucraina are criză de muniţie. Kievul lansează 8,000 de obuze zilnic pentru a-şi elibera teritoriile

  • Potrivit Financial Times, Ucraina foloseşte 8,000 de obuze zilnic.
  • Administraţia Biden plănuieşte să crească producţia numărului de obuze fabricate la 90,000 pe lună până în 2025.
  • Ucraina este în criză de muniţie: a ajuns să folosească rachete nord-coreene capturate.
605 afișări
Imaginea articolului Financial Times: Ucraina are criză de muniţie. Kievul lansează 8,000 de obuze zilnic pentru a-şi elibera teritoriile

Ucrainenii au nevoie urgentă de obuze de 155 mm. Administraţia Biden încearcă să sporească producţia americană de obuze la 90,000 pe lună pentru a sprijini contraofensiva ucraineană până în 2025.  

SUA produc în prezent 24.000 de obuze pe lună. Înainte de invadarea Ucrainei la scară largă, SUA produceau 14.000 de obuze pe lună.  

„Eu personal stau în biroul meu în fiecare dimineaţă şi petrec 30 de minute cu obuze de 155 mm”, a declarat consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, luna trecută, la Aspen Security Forum. 

În comparaţie, pe durata celui de-al Doilea Război Mondial,  compania Chase Brass and Copper a fabricat în SUA peste 50 de milioane de cartuşe şi obuze, mai mult de un miliard de gloanţe de calibru mic şi, în cele din urmă+ componente utilizate în fabricarea primei bombe atomice, scrie PBS

Potrivit Financial Times, oficialii americani susţin că sunt conştienţi de câteva luni că Ucraina riscă să ajungă într-o fază de stagnare şi chiar să fie copleşită de superioritatea Rusiei la capitolul resurse şi muniţie.

Recent, Ucraina a ajuns să tragă cu rachete de fabricaţie nord-coreeană.

SUA au încheiat deja acorduri cu Bulgaria şi Coreea de Sud pentru a furniza obuzele Ucrainei şi sunt în discuţii cu Japonia pentru a face acelaşi lucru, au comunicat oficialii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici