Finlanda, ţară de tranzit pentru ruşi. Parcarea aeroportului din Helsinki e plină cu maşini de lux cu plăcuţe ruseşti

Porsche-uri, Bentley-uri şi alte maşini de lux cu numere de înmatriculare ruseşti umplu parcarea aeroportului din Helsinki, Finlanda devenind o ţară de tranzit importantă pentru turiştii ruşi care zboară spre Europa.

3753 afișări
Imaginea articolului Finlanda, ţară de tranzit pentru ruşi. Parcarea aeroportului din Helsinki e plină cu maşini de lux cu plăcuţe ruseşti

UE şi-a închis spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti după ce Moscova a invadat Ucraina, forţând pe oricine doreşte să călătorească în Europa să treacă graniţa cu maşina sau să ia o rută ocolitoare folosind companii aeriene neoccidentale, relatează The Guardian.

De când restricţiile impuse de Rusia privind Covid-19 au expirat în luna iulie, a avut loc o explozie a numărului de călători ruşi şi o reacţie din ce în ce mai puternică în Europa împotriva permiterii turiştilor ruşi de a intra în timp ce războiul continuă.

O plimbare rapidă prin parcarea aeroportului din Helsinki a dezvăluit zeci, dacă nu sute de maşini de lux cu numere ruseşti, inclusiv un nou sedan Mercedes-Benz clasa S şi un Porsche 911 Turbo S.

"Mă năuceşte", a declarat un călător finlandez, după ce a ieşit din garaj. "Mi-aş dori să nu fie aici înainte ca situaţia Ucrainei să fie rezolvată".

Ministrul finlandez de externe, Pekka Haavisto, a declarat că Finlanda a devenit o "ţară de tranzit" pentru turiştii ruşi. "Pe aeroportul din Helsinki se înregistrează mult turism rusesc în acest moment", a adăugat el.

Finlanda a declarat săptămâna trecută că va limita numărul de vize turistice ruseşti la 10% din volumul actual începând cu 1 septembrie, după ce a crescut nemulţumirea faţă de turismul rusesc pe fondul războiului din Ucraina.

Ruşii continuă să intre în Finlanda cu vize eliberate de alte ţări UE din spaţiul de călătorie fără frontiere Schengen pentru călătoriile lor. "Ei vin aici cu vize Schengen emise de diferite ţări diferite şi apoi continuă mai departe prin aeroportul din Helsinki", a declarat Haavisto.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici