Finlanda: Un elev a înjunghiat patru persoane în incinta unei instituţii şcolare

Un adolescent a rănit grav patru persoane folosind o armă albă, într-un centru de formare profesională, în Finlanda, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

68 afișări
Imaginea articolului Finlanda: Un elev a înjunghiat patru persoane în incinta unei instituţii şcolare

Finlanda: Un elev a înjunghiat patru persoane în incinta unei instituţii şcolare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit poliţiei, agresorul, în vârstă de 16 ani, a intrat în cantina unei unităţi şcolare din Oulu (vest) şi a înjunghiat două persoane, după care a ieşit în curte, unde a atacat alte două.

Suspectul a fost arestat la puţin timp după comiterea faptelor.

Victimele sunt trei femei, cu vârste sub 20 de ani, şi paznicul şcolii, un bărbat în vârstă de 21 de ani. "Toate victimele prezintă răni grave", a anunţat poliţia într-un comunicat.

Poliţia nu a precizat vreun mobil şi nici nu a oferit detalii despre identitatea agresorului, în afară că ar fi un elev al instituţiei repsective.

Ministrul Educaţiei, Krista Kiuru, a reacţionat declarându-se "extrem de tristă". Într-un comunicat, ea este citată afirmând că violenţa "nu are ce căuta în şcoli" şi că acest gest este "de neînţeles".

Finlanda s-a confruntat în ultimii ani cu o serie de masacre comise de către bărbaţi tineri folosind arme de foc.

În noiembrie 2007, opt persoane au fost ucise într-un liceu din Jokela, la nord de Helsinki, de către un elev în vârstă de 18 ani care, după săvârşirea acestor crime, a întors arma împotriva sa.

În septembrie 2008, un bărbat în vârstă de 22 de ani s-a sinucis după ce a ucis zece elevi, într-o sală de clasă a unei şcoli culinare, la Kauhajoki.

În mai 2012, în regiunea Helsinki, un bărbat în vârstă de 18 ani a ucis două persoane şi a rănit alte şapte, într-un atac armat. El a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici