Fiul cel mic al lui Osama ben Laden, poet al jihadului

Hamza ben Laden, fiul în vârstă de 16 ani al liderului al-Qaida, Osama ben Laden, moşteneşte ideologia islamistă a tatălui său, transpusă într-o poezie în care face apel la distrugerea Marii Britanii şi a Statelor Unite.

17 afișări
Imaginea articolului Fiul cel mic al lui Osama ben Laden, poet al jihadului

Fiul cel mic al lui Osama ben Laden, poet al jihadului

Hamza, poreclit deja "prinţul terorii", îndeamnă, de asemenea, în versurile sale la distrugerea aliaţilor Statelor Unite, relatează cotidianul The Sun în ediţia electronică.

"Acceleraţi distrugerea Americii, Marii Britanii, Franţei şi Danemarcei", menţionează unul din versurile poeziei compuse de fiul liderului al-Qaida.

"Doamne, recompensează-i pe luptătorii care lovesc infidelii şi defectorii. Doamne, călăuzeşte tinerii naţiunii islamice şi ajută-i în planurile lor de luptă", se arată într-un alt vers.

"Doamne, fii mulţumit de cei care vor să lupte pentru jihad şi orbeşte-i pe cei care îi supraveghează şi care vor să îi captureze", adaugă Hamza.

Versurile, scrise de cel mai mic din cei 18 copii ai liderului terorist, au fost postate pe un site extremist cu ocazia comemorării a trei ani de la atentatele comise la 7 iulie, la Londra, soldate cu 52 de morţi.

Poezia, recitată, probabil, chiar de Hamza ben Laden, este însoţită de o scurtă înregistrare video care prezintă imagini mai vechi cu tatăl său.

Hamza, bănuit că s-ar ascunde în zona muntoasă de la graniţa afgano-pakistaneză, este singurul fiu pe care ben Laden l-a avut cu soţia sa de origine saudită.

Consiliul Musulmanilor din Marea Britanie a condamnat versurile, calificând membrii reţelei al-Qaida drept "ucigaşi în masă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici