Flota rusă de la Marea Neagră a efectuat un exerciţiu de debarcare pe coastele abhaze

Un grup de nave din cadrul Flotei ruse de la Marea Neagră a efectuat, la 27 februarie, un exerciţiu de debarcare pe coastele Abhaziei, potrivit unei surse din cadrul bazei navale de la Novorosiisk, citată de RIA Novosti, în pagina online.

108 afișări
Imaginea articolului Flota rusă de la Marea Neagră a efectuat un exerciţiu de debarcare pe coastele abhaze

Flota rusă de la Marea Neagră a efectuat un exerciţiu de debarcare pe coastele abhaze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acestei surse, "până la zece nave provenind din cadrul bazelor de la Novorosiisk şi Sevastopol au participat la această debarcare pe o coastă neamenajată, în cadrul programului din 2010 pentru pregătirea de luptă".

Debarcarea a fost coordonată în avans cu Guvernul abhaz, a subliniat acest militar, adăugând că "unităţile de coastă ale armatei abhaze au cooperat energic cu Flota (rusă) de la Marea Neagră".

Conform sursei citate, organizarea acestor exerciţii nu a trecut neobservată de NATO.

Fregata americană John Hall, echipată cu rachete ghidate, care se afla în această parte a Mării Negre, cu scopul oficial de a efectua exerciţii comune cu navele Gărzilor de Coastă din Georgia, a urmărit desfăşurarea debarcării, a precizat militarul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici