Formaţiunile de extremă-dreapta din Europa ar putea crea o mişcare amplă

Formaţiunile de extremă-dreapta din Europa se vor reuni, în martie, în Danemarca în cadrul unei iniţiative pentru combaterea islamismului, o oportunitate care poate conduce la crearea Ligii pentru Apărarea Europei, scrie ziarul The Independent, în ediţia online.

249 afișări
Imaginea articolului Formaţiunile de extremă-dreapta din Europa ar putea crea o mişcare amplă

Formaţiunile de extremă-dreapta din Europa ar putea crea o mişcare amplă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

La reuniune vor participa reprezentanţi ai formaţiunilor de extremă-dreapta din Danemarca, Suedia, Norvegia, Statele Unite, Italia, Polonia şi Finlanda, precum şi membri ai grupurilor antimusulmane Opriţi Islamizarea Europei, Opriţi Islamizarea Lumii şi Iniţiativei pentru Libertatea Europei.

Există preocupări că noua organizaţie ar putea coordona activităţile formaţiunilor de dreapta din întreaga Europă, politizând şi reunind actualele grupuri disparate.

Weyman Bennett, purtătorul de cuvânt al grupului de lobby Uniţi împotriva Fascismului, consideră că reuniunea de la Aarhus (Danemarca) este cea mai semnificativă a acestor grupuri.

"Aceste grupuri reprezintă un nou pericol. Nu trebuie să uităm că Liga pentru Apărarea Norvegiei ni l-a adus pe Anders Brevik (n.red. - autorul atacurilor de la Oslo). Ascensiunea acestor mişcări într-o perioadă de criză economică ameninţă să relanseze grupurile fasciste care au distrus democraţiile europene în anii 1930", avertizează Bennett.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici