Forţele aeriene ruse, "pregătite să reacţioneze" în cazul lansării rachetei nord-coreene

Forţele aeriene ruse sunt "pregătite să reacţioneze" în perspectiva lansării unei rachete nord-coreene, care ar trebui să aibă loc zilele următoare, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Forţelor aeriene ruse, citat de agenţia RIA Novosti.

35 afișări
Imaginea articolului Forţele aeriene ruse, "pregătite să reacţioneze" în cazul lansării rachetei nord-coreene

Forţele aeriene ruse, "pregătite să reacţioneze" în cazul lansării rachetei nord-coreene

Generalul Valeri Ivanov, comandantul unităţilor Forţelor aeriene şi de apărare antiaeriană din Extremul Orient rus, a dat ordin subordonaţilor săi să fie "pe deplin pregătiţi să reacţioneze", a declarat un ofiţer responsabil de relaţia cu presa, Serghei Roşcia.

"Unităţile de apărare antiaeriană staţionate în Extremul Orient rus sunt deja în permanenţă", a adăugat el.

"Acestea sunt sisteme de apărare antiaeriană S-300, care pot ataca ţinte la orice altitudine", a precizat Roşcia, citat de postul Vesti-24. "Obiectivul principal al Rusiei este ca racheta să nu cadă (pe teritoriul său) şi să nu omoare pe nimeni", a subliniat acesta.

Agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA a anunţat sâmbătă că pregătirile pentru lansarea unui "satelit experimental de comunicaţii" s-au încheiat.

La rândul său, agenţia sud-coreeană Yonhap a anunţat că Phenianul a amplasat o structură de observare în aşteptarea lansării iminente a unei rachete.

Statele Unite şi aliaţii lor din Asia se tem însă că lansarea ar putea acoperi un tir experimental cu o rachetă cu rază lungă de acţiune de tip Taepodong-2.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici