Forţele lui Kadhafi au ucis 10.000 de persoane de la începutul conflictului

Forţele loiale lui Muammar Kadhafi au ucis până în prezent circa 10.000 de persoane în cadrul luptelor din Libia, au rănit alte 30.000, în timp ce 20.000 de persoane sunt declarate dispărute, a afirmat marţi un reprezentant al Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), Ali Al Isawi.

25 afișări
Imaginea articolului Forţele lui Kadhafi au ucis 10.000 de persoane de la începutul conflictului

Forţele lui Kadhafi au ucis 10.000 de persoane de la începutul conflictului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aşteptăm din lumea întreagă o susţinere completă pentru rezoluţia 1973" a Consiliului de Securitate al ONU privind Libia, "în pricipal pentru protecţia civililor", a declarat el presei în cadrul unei întâlniri cu miniştrii europeni de Externe la Luxemburg.

Potrivit lui Al Isawi, responsabil de afaceri externe în cadrul CNT, instanţa reprezentantă a rebelilor în Libia, "avem în prezent 10.000 de persoane ucise de militarii lui Kadhafi" în ţară de la începutul conflictului.

"Avem aproximativ 20.000 de persoane date dispărute şi circa 30.000 rănite, dintre care 7.000 sunt în stare gravă, iar viaţa lor este în pericol", a adăugat el.

"Acesta este motivul pentru care vrem mai multe eforturi pentru protejarea civililor împotriva agresiunii care este în desfăşurare", a adăugat oficialul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici