Forţele ruse se instalează în apropiere de oraşul georgian Poti

Forţe ruse purtând emblema "Forţe de pace" s-au instalat miercuri în apropiere de Poti, în vestul Georgiei, lângă două poduri despre care au declarat că trebuie să le apere "pentru o anumită perioadă de timp".

17 afișări
Imaginea articolului Forţele ruse se instalează în apropiere de oraşul georgian Poti

Forţele ruse se instalează în apropiere de oraşul georgian Poti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Două transportoare blindate şi două camioane ruse purtând emblema "MC" (Forţele de menţinere a păcii) s-au instalat pe un pod rutier la intrarea în oraşul-port Poti (vest), la Marea Neagră, pe drumul care duce spre Senaki (nord-est).

Un căpitan rus, care a acceptat să îşi dezvăluie doar prenumele, Aleksei, a precizat că misiunea încredinţată detaşamentului său este de a apăra podul rutier, precum şi un pod feroviar paralel "pentru o anumită perioadă de timp".

"Nu ni s-a comunicat pentru cât timp, dar putem rămâne pentru că suntem forţe de menţinere a păcii", a declarat acesta.

Desfăşuraţi la celălalt capăt al podului, poliţiştii georgieni au precizat că nu deţin vreo informaţie despre motivul acestei staţionări.

Două transportoare blindate şi două camioane, purtând aceleaşi embleme ale forţelor de menţinere a păcii, s-au instalat la ieşirea din sudul oraşului Poti în direcţia portului Batumi.

Nici un detaşament rus nu se instalase în acest loc înainte, au declarat locuitorii din zonă.

Un soldat rus a afirmat că un comandant le-a vorbit despre o "zonă-tampon", însă a declarat că nu deţine alte informaţii.

Armata rusă a anunţat miercuri că îşi consolidează poziţiile într-o "zonă-tampon" prevăzută de mandatul lor în afara regiunii separatiste Osetia de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici