Forţele ucrainene au continuat ofensiva la est de Izium şi au eliberat încă o localitate

Forţele ucrainene anunţă că au continuat ofensiva la est de oraşul Izium şi au reuşit să elibereze încă o localitate din regiune, potrivit CNN.

1529 afișări
Imaginea articolului Forţele ucrainene au continuat ofensiva la est de Izium şi au eliberat încă o localitate

Armata ucraineană a continuat ofensiva împotriva forţelor ruseşti la est de Izium şi a eliberat parţial satul Pisky-Radkivski, potrivit oficialilor locali.

„Satul Pisky-Radkivski (a doua cea mai mare aşezare din comunitate, unde trăiau aproximativ 2.000 de persoane înainte de război), se află deja sub controlul Forţelor Armate ale Ucrainei", a anunţat consiliul sătesc Borova pe Facebook.

Acesta a precizat că armata ucraineană „continuă să detecteze grupuri de soldaţi ruşi" şi că zona este în proces de „curăţare şi deminare".

În prezent, forţele ucrainene se îndreaptă spre nord de-a lungul râului Oskil, spre satul ocupat Borova, a precizat consiliul.

„Luptele sunt în curs de desfăşurare. Forţele armate ale Ucrainei resping inamicul, dar teritoriile eliberate suferă din cauza bombardamentelor inamice. De asemenea, se aud constant sunete de explozii dinspre nord, est şi sud. Autorităţile de ocupaţie au părăsit comunitatea, aproape toţi colaboratorii au fugit, de asemenea", au mai anunţat reprezentanţii consiliului sătesc.

Izium, care se află în apropierea graniţei dintre regiunile Harkov şi Doneţk, a fost supus unor atacuri intense din partea artileriei în aprilie, înainte de a fi ocupat. Ulterior, a devenit un centru important pentru ruşi pe parcursul celor cinci luni de ocupaţie.

Recent, forţele ucrainene au preluat din nou controlul asupra oraşului în urma unei contraofensive rapide.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici