Fost ministru francez acuzat de pedofilie: A fost prins la Marrakesh în timpul unei orgii cu băieţi

Acuzaţiile de pedofilie, lansate la un post de televiziune, împotriva unui fost ministru, neidentificat, alimentau miercuri polemica privind moravurile sexuale ale unor oameni politici francezi, după afacerea Dominique Strauss-Kahn.

376 afișări
Imaginea articolului Fost ministru francez acuzat de pedofilie: A fost prins la Marrakesh în timpul unei orgii cu băieţi

Luc Ferry, ministru al educaţiei în perioada 2002-2004 (Imagine: Captura video)

Fostul ministru al Educaţiei, Luc Ferry, a stârnit reacţii de indignare, declarând, luni seara, pentru postul de televiziune Canal+ că un alt fost ministru "a fost prins la Marrakesh în timpul unei orgii cu băieţi".

El a afirmat că a avut în acest caz "mărturii" din partea "autorităţilor statului la cel mai înalt nivel", în special din partea unui premier, dar a refuzat să îi spună numele, de teamă să nu fie condamnat în justiţie.

Luc Ferry, ministru în perioada 2002-2004, a evocat acest caz pentru a explica faptul că jurnaliştii nu pot spune totul despre viaţa privată a oamenilor politici. Presa franceză a fost acuzată de indulgenţă în acest domeniu, după cazul Dominique Strauss-Kahn, urmărit pentru infracţiuni de natură sexuală împotriva unei angajate a unui hotel din New York.

Această acuzaţie gravă a provocat critici vehemente în rândul clasei politice: "Este nedenunţarea unei crime", a acuzat miercuri fostul ministru al Justiţiei, Rachida Dati, fost magistrat.

Dacă "ştie lucruri, trebuie să denunţe faptele şi să spună despre ce este vorba", a afirmat deputata europeană, apreciind că justiţia se va "sesiza în legătură cu aceste declaraţii".

"Avem o legislaţie în Franţa care permite urmărirea oricărei persoane care comite acte de pedofilie în străinătate", a subliniat Dati.

Aceeaşi indignare a manifestat şi ministrul de Externe Alain Juppé. "Dacă Luc Ferry are dovada că există un comportament delictuos sau infracţional (...), atunci Ferry să sesizeze justiţia", a declarat el.

"Dacă eşti convins că a avut loc un delict, sesizezi justiţia, nu vorbeşti pur şi simplu în presă", a adăugat şeful diplomaţiei franceze.

Luc Ferry "trebuie să se explice", a declarat şi Dominique Paillé, din cadrul partidului radical. "Când faci astfel de afirmaţii, fondate sau nu, ai curajul să ţi le asumi", a insistat el.

În faţa acestor atacuri, Luc Ferry a încercat să se justifice. "Am vrut să apăr presa care respectă viaţa privată şi care nu se face vinovată de defăimare. Nu am nicio dovadă, niciun fapt precis în legătură cu acest caz, dar în perioada în care eram ministru am auzit vorbindu-se despre acest lucru", a declarat filozoful pe site-ul de Internet al publicaţiei L'Express.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici