Fost premier al statului Kosovo, acuzat de crime de război, arestat în Franţa

Ramush Haradinaj, fost premier al statului Kosovo, a fost arestat de autorităţile franceze, ca urmare a unui mandat internaţional de arestare emis de Serbia, acesta fiind acuzat de crime de război în timpul conflictului din Kosovo, informează site-ul postului France 24.

490 afișări
Imaginea articolului Fost premier al statului Kosovo, acuzat de crime de război, arestat în Franţa

Fost premier al statului Kosovo, acuzat de crime de război, arestat în Franţa (Imagine: Hepta)

Haradinaj, care anterior a mai fost de două ori achitat de acuzaţii privind crime de război, este un fost lider al unui grup paramilitar care lupta pentru independenţă regiunii Kosovo.

Autorităţile franceze urmează să analizeze cererea de extrădare formulată de Serbia.

Dhurata Hoxha, ministrul kosovar de Justiţie, a confirmat arestarea lui Haradinaj şi a declarat că autorităţile de la Pristina vor depune toate eforturile pentru eliberarea cât mai rapidă a fostului premier.

Serbia afirmă că unitatea paramilitară condusă de Haradinaj ar fi torturat şi ucis zeci de civili sârbi, ale căror cadavre ar fi fost descoperite în apropiere de lacul Radonjic din regiunea Decani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici