Autorităţile germane stiau că autorul atacului de la Berlin folosea 14 identităţi diferite

Autorităţile germane cunoşteau faptul că tunisianul Anis Amri, autorul atentatului terorist de la un târg de Crăciun din Berlin, folosea 14 identităţi diferite, însă nu au fost descoperite dovezi concludente care să indice că ar fi plănuit să comită un atac,a declarat un oficial din cadrul poliţiei.

840 afișări
Imaginea articolului Autorităţile germane stiau că autorul atacului de la Berlin folosea 14 identităţi diferite

Autorităţile germane stiau că autorul atacului de la Berlin folosea 14 identităţi diferite

Dieter Schuermann, şeful Poliţiei criminalistice din landul Renania de Nord-Westfalia, a declarat în faţa Parlamentului regional că autorităţile germane nu au găsit dovezi suficiente că Amri se pregătea să comită un atac terorist. Oficialul german a adăugat că autorităţile au "epuizat toate căile legale pentru a preveni potenţiale pericole".

Tunisianul a ajuns în Germania în cursul lunii iulie 2015, fiind ulterior plasat într-o listă de potenţiali islamişti violenţi. În mod separat, el era anchetat pentru că ar fi primit simultan beneficii folosind două identităţi diferite.

Anis Amri, considerat autorul atentatului de la Berlin, soldat cu 12 morţi şi 50 de răniţi, a fost împuşcat mortal pe 23 decembrie de poliţia italiană, într-o gară din Milano.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici