Fosta spioană rusă Anna Chapman sfidează Japonia. Va arbora drapelul rusesc în insulele Kurile

Fosta spioană rusă Anna Chapman, devenită vedetă de televiziune la Moscova, va merge în martie în Kurile, pentru a arbora drapelul rusesc şi a filma un documentar despre viaţa locuitorilor din insulele disputate de Rusia şi Japonia, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

258 afișări
Imaginea articolului Fosta spioană rusă Anna Chapman sfidează Japonia. Va arbora drapelul rusesc în insulele Kurile

Fosta spioană rusă Anna Chapman sfidează Japonia. Va arbora drapelul rusesc în insulele Kurile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chapman va face parte dintr-o delegaţie a organizaţiei de tineret a partidului Rusia Unită, Molodaia Guardia (Tânăra Gardă).

Grupul intenţionează să-şi deschidă un sediu la Kunashir, una dintre cele patru insule ale arhipelagului Kurile, iar Chapman urmează să arboreze steagul rusesc pe insulă.

În timpul deplasării în Kurile, delegaţia tineretului rus intenţionează să filmeze şi un documentar despre viaţa în insule şi dezvoltarea regiunii.

"Japonia spune că guvernul rus nu are grijă de insulele Kurile, iar noi le vom oferi acest film", a declarat liderul grupului, Timur Prokopenko, într-un interviu publicat de tabloidul Life News.

Cele patru insule (Iturup, Kunashir, Shikotan şi Habomai) din arhipelagul Kurile au fost anexate de Uniunea Sovietică la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, însă sunt revendicate şi de Japonia. Din cauza disputei teritoriale, Rusia şi Japonia nu au semnat încă un tratat de pace oficial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici