Fostul director al unei uzine din SUA a dat mită reprezentanţilor Complexului Energetic Rovinari

Fostul director financiar al unei uzine din California a dat mită reprezentanţilor Complexului Energetic Rovinari, din România, se arată într-un comunicat al Departamentului american al Justiţiei.

16 afișări
Imaginea articolului Fostul director al unei uzine din SUA a dat mită reprezentanţilor Complexului Energetic Rovinari

Fostul director al unei uzine din SUA a dat mită reprezentanţilor Complexului Energetic Rovinari (Imagine: Radu Iordache - Mediafax Foto)

De asemenea, el a acordat sume sub formă de mită companiilor China National Offshore Oil Company, PetroChina, Jiangsu Nuclear Power Corporation (China), KHNP (Coreea de Sud) şi Safco (Arabia Saudită).

Richard Morlok (55 de ani), din Santa Margarita (California), a pledat vinovat în faţa unui judecător federal din Santa Ana la acuzaţia de conspiraţie în vederea efectuării de plăţi ilegale către oficiali ai unor guverne străine în scopul obţinerii de contracte pentru compania sa, încălcând o lege în acest sens.

Potrivit documentelor tribunalului, compania sa producea valve ce urmau a fi utilizate în industria producătoare de energie nucleară, în industria petrolieră şi a gazelor din întreaga lume. Morlok a fost director financiar al acestei companii între 2002 şi 2007, monitorizând şi aprobând acordarea de comisioane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici