Fostul premier Boris Johnson prezintă scuze familiilor în cadrul anchetei COVID din Marea Britanie

Fostul prim-ministru britanic, Boris Johnson, a declarat miercuri că îi pare profund rău pentru pierderile de vieţi omeneşti din timpul pandemiei COVID-19, în timp ce a fost audiat privind modul în care Marea Britanie a gestionat pandemia, potrivit Reuters.

469 afișări
Imaginea articolului Fostul premier Boris Johnson prezintă scuze familiilor în cadrul anchetei COVID din Marea Britanie

Fostul premier Boris Johnson prezintă scuze familiilor în cadrul anchetei COVID din Marea Britanie

„Pot să spun că înţeleg sentimentele victimelor şi ale familiilor lor şi îmi pare profund rău pentru durerea, pierderea şi suferinţa acelor victime şi a familiilor lor”, a spus Johnson.

La începutul audierii, Johnson a declarat cât de bucuros a fost să depună mărturie şi cât de rău îi pare pentru suferinţa victimelor şi a familiilor acestora.

Audierea a fost întreruptă de un protestatar, care a fost rugat să plece de către preşedinta comisiei de anchetă.

Fostul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a fost chemat miercuri la audieri în cadrul unei anchete privind gestionarea pandemiei de coronavirus, potrivit Reuters.

Boris Johnson a ajuns la locul audierii înainte cu trei ore de a începe, evitând mai multe persoane ale căror rude au fost victime în pandemie. Acestea ţineau în mâini fotografii cu rudele lor răpuse de virus, în afara clădirii.

Johnson, prim-ministru timp de trei ani, între 2019 şi 2022, a demisionat după o serie de scandaluri, inclusiv după ce s-a raportat că el şi alţi oficiali au fost prezenţi la întâlniri la care se consuma alcool, în Downing Street în 2020 şi 2021, când majoritatea britanicilor au fost obligaţi să rămână acasă.

Aamer Anwar, avocatul care reprezintă familiile îndurerate după pierderile cauzate de COVID-19, a declarat că Johnson a coordonat o „cultură mortală a impunităţii, incompetenţei” şi a tratat oamenii ca pe nişte „deşeuri toxice”.

În cadrul anchetei au fost deja ascultate mărturii cu privire la modul în care Johnson a gestionat criza.

Pandemia a ucis peste 230.000 de persoane în Marea Britanie şi a infectat multe alte milioane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici