Fostul preşedinte costarican, Oscar Arias, acuzat de agresiune sexuală

Un medic a depus o plângere penală privind o agresiune sexuală împotriva câştigătorului Premiului Nobel pentru Pace şi fostului preşedinte costarican, Oscar Arias, potrivit New York Times, acuzaţie pe care Arias a negat-o categoric, relatează Reuters.

139 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte costarican, Oscar Arias, acuzat de agresiune sexuală

Fostul preşedinte costarican, Oscar Arias, acuzat de agresiune sexuală

Femeia a declarat că Arias a atacat-o la domiciliul său din capitala costaricană, San Jose, în 2014, potrivit The New York Times şi presei locale.

"În mod categoric, resping acuzaţiile împotriva mea. Nu am tratat cu lipsă de respect niciodată dorinţele niciunei femei ", a transmis Arias într-un comunicat prin intermediul avocatului său.

Arias, în vârstă de 78 de ani, a fost de două ori preşedinte al Costa Rica, între 1986-90 şi apoi 2006-10. A câştigat Premiul Nobel pentru Pace în 1987.

Ministerul Public a confirmat că femeia a prezentat o plângere luni după-amiază, dar nu a oferit detalii suplimentare. New York Times a transmis că i s-a oferit o copie a reclamaţiei de către acuzator, care a fost depusă la procuratura federali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici