Fostul preşedinte George H.W. Bush a părăsit secţia de terapie intensivă

Fostul preşedinte american George H.W. Bush, în vârstă de 88 de ani, a părăsit sâmbătă secţia de terapie intensivă în care se afla de câteva zile, după ce a petrecut peste o lună într-un spital din Houston (Texas, sud), a anunţat purtătorul său de cuvânt.

217 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte George H.W. Bush a părăsit secţia de terapie intensivă

Fostul preşedinte George H.W. Bush (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Starea de sănătate a preşedintelui Bush s-a ameliorat, deci a putut să părăsească astăzi (sâmbătă) secţia de terapie intensivă şi se află într-un salon obişnuit al spitalului metodist în care îşi continuă convalescenţa", a declarat purtătorul de cuvânt Jim McGrath.

"Familia Bush mulţumeşte tuturor pentru rugăciunile şi urările lor", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt a anunţat miercuri o deteriorare a stării de sănătate a lui Bush, în urma "unei serii de complicaţii care l-au adus în secţia de terapie intensivă" din cauza unei "febre insistente".

Ca şi medicii, familia Bush rămâne "prudent optimistă cu privire la eficienţa tratamentelor" administrate fostului preşedinte.

George Herbert Walker Bush a fost spitalizat iniţial pentru o bronşită, la 7 noiembrie, timp de 12 zile. El a fost reinternat la 23 noiembrie, în urma unor complicaţii.

Medicii şi-au exprimat speranţa să îl poată externa de Crăciun. Dar l-a petrecut în spital, împreună cu soţia, Barbara, unul dintre fii, Neil, şi un nepot, Pierce.

Purtătorul de cuvânt nu a spus nimic despre Anul Nou.

După ce a fost vicepreşedintele lui Ronald Reagan, George H.W. Bush a fost locatarul Casei Albe în perioada 1989-1993. În cursul unicului său mandat, el a declanşat Primul Război din Golf împotriva Irakului, trimiţând trupe americane să respingă din Kuwait trupele lui Saddam Hussein.

Unul dintre fiii săi, George W. Bush, a exercitat două mandate de preşedinte al Statelor Unite şi a invadat Irakul pentru a răstruna de la putere regimul lui Hussein, acuzat în mod eronat că ar fi deţinut arme de distrugere în masă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici