Fostul primar al capitalei poloneze Varşovia a cedat una dintre casele sale refugiaţilor

Fostul primar al capitalei poloneze Varşovia a cedat una dintre casele sale refugiaţilor care fug de conflictul din Ucraina.

287 afișări
Imaginea articolului Fostul primar al capitalei poloneze Varşovia a cedat una dintre casele sale refugiaţilor

Sursa foto: Twitter/Marcin Swiecicki

Marcin Swiecicki a declarat pentru BBC că în prezent 13 persoane locuiesc în casă, deşi la un moment dat erau 17 persoane.

„Noi plănuisem anterior să o închiriem pentru nişte bani în plus. Dar avem resursele necesare pentru a trăi, aşa că, bineînţeles, am pus casa la dispoziţie. A fost decizia întregii familii", a spus el.

Peste două milioane de persoane au părăsit Ucraina, iar aproximativ 250.000 dintre acestea se află în prezent în Varşovia.

De asemenea, Taoiseach-ul irlandez Michael Martin a declarat la BBC că toate ţările din UE ar trebui să facă ceea ce a făcut Irlanda şi să permită refugiaţilor să vină din Ucraina fără a fi nevoie de vize sau alte verificări.

„Din punct de vedere logistic va fi foarte, foarte dificil. Dar credem că trebuie să o facem, deoarece credem că aceasta este o bătălie între democraţie şi autoritarism", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici