Fostul procuror-şef al CPI cere emiterea unui mandat internaţional de arestare pentru Putin

Fostul procuror-şef al Curţii Penale Internaţionale a declarat că ar trebui emis un mandat de arestare internaţional pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează Sky News.

1912 afișări
Imaginea articolului Fostul procuror-şef al CPI cere emiterea unui mandat internaţional de arestare pentru Putin

Fostul procuror-şef al CPI cere emiterea unui mandat internaţional de arestare pentru Putin

Într-un interviu acordat ziarului elveţian Le Temps, Carla Del Ponte a declarat: "Putin este un criminal de război".

Ea s-a declarat şocată de utilizarea gropilor comune în Ucraina - observate în zone precum Mariupol.

"Am sperat să nu mai văd niciodată gropi comune", a declarat ea pentru ziarul Blick. "Aceşti oameni morţi au apropiaţi care nici măcar nu ştiu ce s-a întâmplat cu ei. Acest lucru este inacceptabil".

Avocatul elveţian a supervizat investigaţiile CPI privind crimele de război din Rwanda, Siria şi fosta Iugoslavie şi a declarat că în Ucraina se comit, în mod clar, crime de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici