Fostul secretar de Stat american Henry Kissinger, spitalizat în Coreea de Sud

Fostul secretar de Stat american Henry Kissinger a fost spitalizat sâmbătă la Seul, în urma unei dureri abdominale, însă potrivit unor oficiali de la spitalul Yonsei Severance, acesta nu este în stare critică şi se reface, relatează The Korea Herald, în ediţia electronică.

18 afișări
Imaginea articolului Fostul secretar de Stat american Henry Kissinger, spitalizat în Coreea de Sud

Fostul secretar de Stat american Henry Kissinger, spitalizat în Coreea de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mâine va fi externat şi va pleca spre China", a declarat o sursă.

Personalul spitalului a declarat că Henry Kissinger a fost transportat la instituţia medicală sâmbătă dimineaţă, după ce s-a plâns de o durere abdominală subită.

Diplomatul în vârstă de 86 de ani s-a deplasat săptămâna aceasta la Seul pentru a susţine un discurs la un forum de joi pe tema dosarului nuclear nord-coreean.

El a discutat despre Coreea de Nord şi securitatea în Asia de Est cu preşedintele sud-coreean, Lee Myung-bak.

Kissinger a fost secretar de Stat în perioada mandatului lui Richard Nixon (1971-1977). El a câştigat premierul Nobel pentru Pace în 1973, pentru contribuţia sa la pacea mondială.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici