Fostul şef al poliţiei din Guatemala, arestat pentru execuţii în afara legii

Fosta directoare a poliţiei din Guatemala, Marlene Blanco, a fost arestată vineri pentru presupusa responsabilitate pe care o poartă privind mai multe asasinate extra-judiciare din 2009, conform anunţului Guvernului.

110 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al poliţiei din Guatemala, arestat pentru execuţii în afara legii

Fostul şef al poliţiei din Guatemala, arestat pentru execuţii în afara legii (Imagine: Shutterstock)

Blanco, de asemenea şi fostă ministru adjunct al Ministerului de Interne, a fost arestată la domiciliul ei din periferia capitalei Guatemalei de către poliţie şi agenţi ai Comisiei Internaţionale împotriva Impunităţii din Guatemala (CICIG), un organism al ONU, a declarat presei adjunctul ministrului de Interne, Julio Rivera.

În legătură cu acelaşi caz, fostul oficial al poliţiei naţionale, Edwin Nathaniel Chipix Notz, agenţii Wilder Valdez Lopez şi Mardoqueo Lemus Lopez, precum şi ofiţerii de poliţie pensionaţi Israel Chavez şi Lino Efren Castillo, au fost reţinuţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CICIG, Diego Alvarez, ei sunt acuzaţi că aparţineau unui grup care făcea execuţii extra-judiciare.

"Ei sunt toţi membrii presupuşi ai unei structuri paralele a poliţiei civile naţionale şi a Ministerului de Interne, care urmând ordinele de fostului ministru adjunct, identificau şi eliminau suspecţi în cazuri de extorsiuni ale unor antreprenori din sectorul transporturilor", a declarat Alvarez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici