FOTO: A supravieţuit atacului din 11 septembrie, dar a fost răpus de coronavirus. Bărbatul apare într-o fotografie celebră

  • Stephen Cooper apare într-o celebră fotografie, realizată în timpul cumplitului atac din 11 septembrie.
  • A fost surprins în timp ce fugea, alături de alţi newyorkezi îngroziţi, din perimetrul turnului sudic al World Trade Center.
  • Bărbatul a supravieţuit tragicului eveniment din 2001, dar a murit la finalul lunii martie, la 78 de ani, răpus de coronavirus.
2984 afișări
Imaginea articolului FOTO: A supravieţuit atacului din 11 septembrie, dar a fost răpus de coronavirus. Bărbatul apare într-o fotografie celebră

Sursa FOTO: Twitter @suzanneplunkett

În ziua fatidică de 11 septembrie, Cooper urma să livreze documente politice. Nu a mai ajuns, însă, la destinaţie, surprins de atacul care a îngrozit o lume întreagă. „Nu şi-a dat seama că a fost fotografiat decât după câteva săptămâni”, povesteşte pentru CNN Janet Rashes, care i-a fost parteneră de viaţă timp de 33 de ani. „Se uita în ziar şi a văzut acolo imaginile”.

„Era foarte mândru de asta”, mai spune Rashes. „Păstra o copie a imaginii în portofel şi o arăta oamenilor cu care făcea cunoştinţă.”

Scena a fost surprinsă de Suzanne Plunkett, pe atunci fotograf al Associated Press. Aceasta a declarat pentru CNN că nu l-a mai întâlnit ulterior pe Cooper, deşi a păstrat legătura cu unii dintre cei pe care i-a fotografiat în ziua respectivă.

FOTO: Bărbatul apare în partea stângă a imaginii, purtând ochelari şi o cămaşă neagră. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici